Prihláste sa, aby ste mohli rýchlejšie dokončiť nákup.
Esenciálny olej z pačuli získaný z tejto rastliny má antiseptické a protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú pri liečbe prechladnutí a chrípky, plesňových infekcií a ďalších zdravotných problémov.

Pachuli je aromatická rastlina, ktorá sa široko využíva vo svete parfumérie a kozmetiky, má však aj zaujímavé zdravotné prínosy. Esenciálny olej z pačuli získaný z tejto rastliny má antiseptické a protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú pri liečbe prechladnutí a chrípok, plesňových infekcií a ďalších zdravotných problémov. Určite ste už počuli o využití pačuli vo svete parfumérie a prírodnej kozmetiky, ale poznáte aj jej zdravotné prínosy? Vlastnosti éterického oleja z pačuli, ktorý sa získava z tejto rastliny, ho predurčujú na liečbu zápalov, vyrážok, infekcií atď. Je tiež účinným prírodným tonikom a diuretikom, okrem toho sa používa v aromaterapii na zmiernenie stresu alebo upokojenie nervov. Zistite, čo všetko môže pačuli urobiť pre vaše zdravie!
Vlastnosti pačuli
Pachuli je aromatická rastlina, ktorá sa široko používa vo svete parfumérie a kozmetiky, má však aj zaujímavé zdravotné prínosy. Esenciálny olej z pačuli získaný z tejto rastliny má antiseptické a protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú liečiť prechladnutia a chrípky, plesňové infekcie a iné zdravotné problémy.
Medzi vlastnosti pačuli patria aj tonizujúce a močopudné účinky, vďaka čomu je vhodný pri žalúdočných, črevných a obličkových ťažkostiach. Okrem toho sa pačuli používa na zmiernenie stresu, zlepšenie koncentrácie a zlepšenie nálady.
Pachuli sa zvyčajne užíva formou destilácie jeho listov, čím sa získava éterický olej z pachuli, ktorý je možné aplikovať lokálne alebo užívať perorálne. Na pokožku sa pačuli používa pri masážach a vtieraní na zmiernenie svalových zápalov, kožných vyrážok, kŕčových žíl atď. Okrem toho ho môžete použiť na prípravu vlastných prírodných kozmetických prípravkov, pričom je veľmi účinný pri problémoch s vlasmi. Ďalšou možnosťou je využitie pačuli v aromaterapii na relaxáciu. Nakoniec je možné éterický olej z pačuli užívať aj perorálne. Na tento účel je potrebné ho zriediť vo vode, džúse alebo iných nápojoch, pričom je potrebné dodržiavať odporúčanú dávku, aby sa predišlo vedľajším účinkom a kontraindikáciám pačuli.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.